Balatoni Rózsa


Szaporulati fok:Classe "A"      "EU kék címkés"

 

Méret:                                        

35-55 mm                                   

55 mm felett                            

 

Érési idő:

korai étkezési burgonya

Gumója:

nagyon szép ovális alakú

Rügyei:

nagy, sötét rózsaszín, sekélyen ülő

Héja: sötét rózsa héjú
Húsa:

sárga húsú

Szárazanyagtartalma:

közepes (19-20%)

Betegségekkel szembeni rezisztenciák:

Burgonya Y, X, A vírusokra

magas fokon rezisztens

Levélsodródás vírusra

magas szántóföldi rezisztencia

Lombfitoftórára

közepesen fogékony

Gumóvarasodásra

rezisztens

Burgonya fonálféreg
(Ro1 és Ro4)

rezisztens

Burgonyarák (S. endobioticum)
1-es patotípusára
rezisztens

Felhasználási érték:

„B” főzési típusú, nem lisztes, finom hús szerkezetű, általános célú, kiváló ízű étkezési burgonya.

Termesztési és tárolási jellemzők:

Bőtermő kiegyenlített gumóméretű. Korai tenyészideje ellenére hosszú nyugalmi idejű, kiválóan tárolható fajta. Hajtatásra, szabadföldi fóliás termesztésre és nyári ültetésű burgonyának egyaránt ajánlott